Sveikos mitybos įtaka organizmui: kaip nuspręsti, ką turėtume valgyti?

Atėjus šaltajam metų sezonui užplūsta įvairios ligos: gripas, peršalimas, sloga, nuolatinis nuovargis ir daugybė kitų. Nenuostabu, kad mūsų savijauta priklauso nuo maisto raciono, kuris žiemą gerokai suprastėja: valgome mažiau sveikų maisto produktų, renkamės daugiau cukraus turintį bei riebesnį maistą. O kaip nuspręsti, ką valgyti šiuo sunkiu mūsų organizmui sezonu?
 
Sveikos mitybos samprata
Sveika mityba  – organizmo aprūpinimas reikalingomis medžiagomis, kurios užtikrina pakankamą energijos kiekį bei optimalų kūno svorį. Žiniasklaidoje gausu informacijos apie sveiką maitinimąsi, tačiau Lietuvos gyventojai vis dar nepakankamai rūpinasi savo mityba. Anot Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro atlikto Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimo rezultatų, 40,2 % apklausos dalyvių mano, kad maitinasi sveikai, bet pažvelgus į faktinius mitybos įpročių rezultatus, akivaizdu, kad taip nėra. Lietuviai valgo per mažai daržovių ir vaisių, piktnaudžiauja riebiais produktais bei druska, neįtraukia į savo racioną pakankamai žuvies, grūdinių produktų. Dėl tokios mitybos žmogaus organizmui ima trūkti reikalingų vitaminų ir mineralų, o tai gali tapti prastos savijautos ar net ligos priežastimi.
Įvairūs virškinimo sutrikimai, galvos skausmai, odos būklė, alergijos, lėtinis nuovargis, silpnumas ar net nemiga gali būti netinkamos mitybos rezultatas. Šaltuoju metų sezonu šis sąrašas gali dar pasipildyti: gauname mažiau vitaminų, mažiau judame, o šventiniu laikotarpiu didžiąją laiko dalį praleidžiame prie stalo, kuris nė iš tolo neprimena sveikos mitybos piramidės. Rūpindamiesi savo sveikata turėtume nepamiršti, kad mityba lemia mūsų savijautą, todėl vertėtų nenumoti ranka į tai, ką valgome.
Žmogaus mityba turėtų priklausyti nuo amžiaus, lyties, fizinio aktyvumo bei esamos sveikatos būklės. Pavyzdžiui, 19-34 metų vidutiniškai fiziškai aktyvūs vyrai per parą su maistu turėtų gauti 2800 kcal energijos, o to paties amžiaus ir fizinio aktyvumo moterys – 2230 kcal. Taip pat galima rasti ir visų vitaminų bei mineralų rekomenduojamas paros normas, tačiau savarankiškai nuspręsti, kokie maisto produktai aprūpins jūsų organizmą būtent tokiu kiekiu reikalingų medžiagų nėra paprasta, tam reikia profesionalo pagalbos.
 
Tinkamų maisto produktų nustatymas
Norint sužinoti, kokį maistą reikėtų rinktis, vertėtų kreiptis į specialistą, kuris pateiktų profesionalių rekomendacijų. Kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus, todėl ir maisto racionas turėtų būti pritaikytas atsižvelgiant į individualius poreikius. Siekiantiems kuo greičiau ir tiksliau išsiaiškinti, kokie maisto produktai turėtų būti jūsų racione, rekomenduojame išbandyti profesionalų klinikoje VibraMedica atliekamą Biorezonansinį tyrimą. 
Tyrimas skirtas ištirti jūsų organizmo būklę, nustatyti organizme esančius patologinius mikroorganizmus (grybelius, virusus) bei susikaupusias toksines medžiagas (pesticidus, nitratus), dar neturint jokių žymesnių sveikatos nusiskundimų. Tokiu būdu užtikrinama, kad kelias ligų atsiradimui bus užkirstas. Tyrimas nesukelia jokių nemalonių pojūčių, yra greitas ir saugus. 
Biorezonansinis tyrimas vyksta elektrodų pagalba registruojant elektromagnetinių virpesių dažnį. Tyrimas vyksta trimis etapais: pirmiausia organizmas ištiriamas, tuomet atliekama gautos informacijos analizė, o po jos gydytojas sudaro individualų sveikatinimo planą. Gydytojas išsamiai paaiškina, kaip turėtumėte maitintis, pateikia kitas sveikatos prevencijos rekomendacijas, kurios yra pritaikytos būtent jūsų organizmui, todėl bus tikslios ir veiksmingos.
Grįžti į straipsnių sąrašą